استقلال
استقلال محبوب هر چه دله ...
برچسب:, :: :: نويسنده : ابوالفضل اسماعیلی
جالب از زندگی محبوب ترین بازیکن استقلال: فرهاد مجیدی
پدرومادر او اصالتاً قائم شهری هستند اما خود او در تهران به دنیا آمد و چون پدرش کارمند اداره دفاع بود در همان مجتمع های صنایع دفاع زندگی میکردند ودر محله پارچین ورامین دوران کودکی را گذراند. وضعیت مالی خوبی نداشتند به طوری که او تمام مسیر منزل تا محل تمرینات را با اتوبوس شرکت واحد که تنها پول بلیط آن را داشت میرفت. در سوم ژوئن هزار نهصدوهفتادوهفت(13/3/55)در یک شب بهاری چشم گشود. قبل از او یک دختر و بعد اونیز دختری دیگر و فرزاد هم آخرین فرزند این خانواده بود. دوخواهرزاده به نام های نگین و فرشته دارد وبه خواهرانش بسیار وابسته است؛و در مورد فرزاد نیز خود فرزاد میگوید):اگر یک روز حداقل تلفنی با هم حرف نزنیم شبمان روز نمیشود) اولین قرارداد رسمی اش با تیم نوجوانان کشاورز300هزار تومان وماهی5هزار تومان و آخری هم با استقلال که سفید امضا کرد. او و فرزاد برعکس دیگران اهل صغرسنی نبوده بلکه پدرشان شناسنامه ی آنهارا یکسال بزرگتر گرفت تا زود تر به مدرسه بروند ولی چه مدرسه ای! پدرو مادرش راضی نبودند که او فوتبال را حرفه ای دنبال کند و پدرش همیشه میگفت:(این فوتبال به درد تو نمیخورد بچسب به درست تا برادرت هم از تو یاد بگیرد!) اما او با اثرار آنها را راضی کرد و پس از مدتی اجازه فرزاد را هم گرفت تا یکی دیگر از برادران فوتبال ما را تشکیل دهند. زمانیکه پروین سرمربی پرسپولیس بود پروین علنا اعلام کرد:(تنها کسی که حق پوشیدن پیراهن شماره7پرسپولیس را دارد او است) و او هم برای بستن قرار داد به باشگاه پرسپولیس رفت و ناصر خان حجازی هم اعلام کرد:(اگر او طلا هم باشد دیگر نمی خواهمش)اما او هرگز راضی نشد با خودش کنار بیاید چه برسد با میلین ها هوادار. نرفتن به پرسپولیس و ماندن در استقلال را بزرگترین تصمیم درس زندگی ورزشی اش میداند الگوی خارج از فوتبالش دایی بوده وهمیشه خواسته پشتکار او را داشته باشد در فوتبال هم مجید نامجو مطلق الگوی او است ازدواج واما همسرش؛ او با همسرش در یک شرکت هواپیمایی هنگامیکه برای تهیه بلیط رفته بود آشنا و این سرآغاز یک زندگی شیرین بود(همسر او یکی از کارمندان اصلی آن شرکت بود)
تیام در 30/7/83(1/8/83)به دنیا آمد تا عزیزدردانه بابا شود و قسم اول او(به جان تیامم) واما تولدی کاکل پسری این زندگی را شیرین تر کرد. پسری به نام امیر بردیا امیر بردیا در 9/3/87 به دنیا آمد تاهم ماه پدر شود وشاید ادامه دهنده راه او!
نظرات او در باره ی کلمات نیز خواندنی است: ناصر حجازی:محبوب هواداران استقلال امیرقلعه نویی:هوادارا دوستش دارند غلامرضا عنایتی:مهاجم گلزن اکبر عبدی:هنر پیشه هزار چهره علی پروین:سلطان پرسپولیسی ها فرزاد مجیدی:برادر خوشتیپ خودم افشین قطبی:مربی با کلاس ودانش فرهاد کاظمی:مربی جسور فتح الله زاده:فقط مدیرعاملی بهش میاد علیرضا نیکبخت:حیف شد که از استقلال رفت
اردشیر قلعه نویی، معروف به امیر قلعهنویی در سال ۱۳۴۲ به دنیا آمد. زندگی نامه ناصر حجازی
ناصر حجازی در تهران، محله آریانا (مالک اشتر) در تاریخ 28 آذرماه 1328 به دنیا آمد. وی دروازه بان سابق تیم های استقلال (تاج) و تیم ملی ایران است که اکنون به مربیگری می پردازد. یکی از محبوب ترین و مشهور ترین فوتبالیست های ایرانی بشمار می رود، در استقلال تهران از او بعنوان تنها اسطوره ی این باشگاه نام می برند. در سال 1378 کنفدراسیون فوتبال آسیا (تنها به خاطر بی لیاقتی مسئولان فوتبال ایران) وی را بعنوان دومین دروازه بان برتر قرن بیستمِ این قاره انتخاب کرد. پدرش متولد تبریز بود و آژانس املاک داشت. وی با چهار خواهر و یک برادر در خانواده ای 8 نفری زندگی می کرد. در کودکی بازیگوش بود و در سوم دبستان، ششم ابتدایی و ششم دبیرستان رفوزه شد. اما به هر ترتیب موفق شد دیپلم بگیرد. دوران دبستان را در دبستان هخامنش طی کرد و دوره دبیرستان را در بیرستان های سعادت، سینا، سهند و شرف طی کرد. رشته اصلی وی بسکتبال بود اما روزی با دوستانش به تماشای مسابقات فوتبال منطقه ی 8 می رود در آنچا تیم مدرسه منتخب مدرسه اشان بازی داشته و اتفاقا دروازبان تیم آسیب دیده بوده است؛ حسین دستگاه (خبرنگار وقت کیهان ورزشی) که مربی تیم مدرسه بود او را صدا می زند و پست دروازبانی را به او می سپارد. دو ماه بعد همراه با تیم کیهان ورزشی که بازیکنانی همچون غلام وفاخواه، مهدی مناجاتی و مجید حلوایی را به خدمت داشت راهی گرگان میشود تا برای این تیم بازی کند. در گرگان در حالی که وی تنها 16 سال داشت نتیجه را 1-0 واگذار کردند. فردی به نام هویدا اولین پیشنهاد حرفه ای فوتبال را به او کرد و وی به تیم دسته دومی دارایی پیوست. و به تحصیلاتش ادامه داد و توانست در مدرسه عالی ترجمه مدرک لیسانس مترجمی زبان انگلیسی بگیرد.
رده باشگاهی
ناصر حجازی در دهه ی 40 دروازه بان باشگاه تاج بود. در سن 18 سالگی با این تیم شروع کرد و همراه با این تیم اولین قهرمانی آسیا را در سال 1349 با مربیگری رایکوف بدست آورد. در این بازی وی دروازه بان تیم تاج بود و بازی در ورزشگاه امجدیه (شهید شیرودی) مقابل تیم هاپوئل از اسرائیل برگزار میشد. در این بازی غلام وفا خواه در دقیقه 83 نتیجه را مساوی کرد و در وقت اضافه تیم تاج با گل مسعود معینی مدافع پیش تاخته خود در وقت اضافه قهرمان جام باشگاه های آسیا شد. بعد از حضور در جام جهانی در سال 1356 از طرف باشگاه منچستر یونایتد پیشنهادی دریافت کرد و یک ماه با این تیم تمرین کرد و حتی در برابر تیم استک سیتی Stoke City برای منچستر یونایتد بازی کرد. متاسفانه علارغم اینکه تیم منچستریونایتد خواهان بخدمت گرفتن وی بود بخاطر مشکلاتی که در ایران وجود داشت موفق به امضای قرار داد با این تیم نشد.
رده ملی
بعد از ملحق شدن به تیم ملی ایران وی توانست با تصاحب جام ملت های آسیا در سال 1346 به افتخارات خود بیافزاید. بهترین بازی و البته خاطره انگیز ترین بازی وی برای تیم ملی ایران در برابر کره جوبی بوده است که در ورزشگاه 70 هزارنفری اما خاکی این کشور برگزار شد. وی قهرمانی در جام ملت های آسیا را دوبار دیگر در سالهای 1350 و 1354 همراه با تیم ملی ایران تجربه کرد. در سال 1350، او تیم ملی ایران را در بازی های المپیک مونیخ همراهی کرد و به جام جهانی 1386 آرژانتین نیز راه یافت.
دوران مربیگری
وی بخاطر قانونی من دراوردی و احمقانه ( قانون 29 ساله ها) که حضور در دروازه را برای بازیکنانی که بیش از 29 سال دارند منع میکرد، مجبور به کناره گیری از فوتبال حرفه ای شد. سپس به کشور های جنوب شرق آسیا سفر کرد. در آنجا مربی-بازیکن تیم محمدان بنگلادش بود و توانست این تیم را به جمع هشت تیم برتر آسیا برساند. وی با تیم محمدان توانست پرسپولیس تهران را نیز شکست دهد.
در طی دهه ی 70، حجازی مربی بسیاری از تیم های فوتبال از قبیل بانک تجارت، ماشین سازی ، استقلال تهران و استقلال اهواز بود. متاسفانه او بخاطر غرور بی اندازه درست مانند همتای پرسپولیس اش علی پروین مدرک مربیگری ندارد و در اینگونه کلاس ها شرکت نمی کند. باوجوداین، در زمان کار با تیم استقلال تهران، ناصر حجازی توانست با این تیم به فینال جام باشگاه های آسیا راه یابد؛ اما متاسفانه بخاطر اشتباهات فردی بعضی از بازیکنان موفق به فتح این جام نشد و به نایب قهرمانی رضایت داد. بسیاری از منقدین از او انتظار قهرمانی را داشتند اما بعد از اولین اخراج او از استقلال در اردبیهشت ماه سال 1378 ، تکرار نایب قهرمانی او در آسیا برای تیم های ایرانی ده سال طول کشید تا سرانجام درست زمانی که او به استقلال بازگشت تیم باشگاهی سیمان سپاهان با مربیگری لوکا بوناچیچ توانست همین عنوان در آسیا تکرار کند. در طی دوران مربیگری، ناصر حجازی توانسته است بازیکنانی مانند علی دایی و رحمان رضایی را به فوتبال ایران معرفی کند.
مخالفان
با وجود محبوبیت اسطوره ای او در نزد هواداران استقلال، دیگر پیشکسوتان و تعدادی از بازیکنان استقلال باعث اخراج وی از استقلال درسال 1378 و 1386گردیدند، اخراج وی علارغم تمام موفقیت هایی بود که با استقلال بدست آورده بود. از مخالفان ناصر حجازی میتوان به امیرقلعه نویی، جواد زرینچه، پرویز برومند و بسیاری از بازیکنان نامدار اوایل دهه ی هفتاد استقلال اشاره کرد که با مربیگری او برای استقلال در سال 1374 مجبور به ترک این تیم شدند (یکی از همین اخراجی ها امیرقلعه نویی بود..
خرده اتفاقات
یک بار پدرش به منزل آمد و برادرش را سوار ماشین کرد تا باهم به مسافرت بروند، به دنبال ماشین می دوید و داد میزد که او را با خودشان ببرند. آنها قبول نکردند؛ سر پدر و برادرش داد کشید و با همان حالتی که گریه می کرد به آنها گفت: "عیبی ندارد، مرا با خودتان نبرید. ولی مطمئن باشید تمام دنیا را با پای خودم میروم" در خردسالی میخواستند به او آمپول بزنند. تا آن موقع آمپول نزده بود ولی شنیده بود که آمپول زدن درد دارد به همین دلیل فرار کرد. پدر، مادر، برادرش و کسی که قرار بود به او آمپول بزند دنبال او می دویدند و سرانجام چهارنفری موفق شدند او را بگیرند و به او آمپول بزنند در مسابقات منطقه ای وقتی که تنها 16 سال داشت مربی تیم حریف پشت دروازه او آمد و به او گفت: "ناصرجان، تو را به خدا یک توپ را ول کن تا ما بازی را ببریم. ما خرج کرده ایم، آبرویمان می رود." اولین نشریه ای که عکس ناصرحجازی را چاپ کرده است نشریه ای به نام آیندگان بوده است. بعد از بازی با کره جنوبی تیتر روزنامه ای این بوده است: " حجازی؛ معجزه گر پیونگ یانگ" در 23 سالگی اولین فرزندش آتیلا به دنیا آمد. سنگین ترین شکست لیگ برتر در کارنامه ی او ثبت شده است. در آخرین بازی لیگ در فصل 79 -80 تیم استقلال رشت با مربیگری وی با نتیجه فاجعه آمیز 7-1 در برابر ابومسلم خراسان تن به شکست داد.
پرونده ناصر حجازی :
اطلاعات شخصی:
تاریخ تولد 28 آذر ماه 1328 برابر با 19 دسامبر 1949
محل تولد تهران / آریانا
میزان تحصیلات کارشناسی زبان انگلیسی (مترجمی)
پست بازی دروازه بان
باشگاههای دوران بازیگری :
1346 - 1356 استقلال تهران (تاج سابق) 1356- 1357 شهباز حضور در تیم ملی 1346 - 1356 62 بازی
باشگاههای دوران مربیگری :
1366 محمدان 1366 تا 1367 شهرداری کرمان 1368-1372 بانک تجارت 1372-1373 سپاهان 1373-1374 ماشین سازی تبریز 1374 تا 1377 استقلال 1377 تا 1379 ذوب آهن 1379 تا1380 استقلال رشت 1380 تا 1381 ماشین سازی تبریز 1381 تا 1382 استقلال اهواز 1384 - 1385 نساجی مازندران 1386 استقلال
افتخارات باشگاهی :
قهرمانی جام باشگاه های تهران (1347) قهرمانی جام باشگاه های تهران (1348) قهرمانی جام حذفی (1348) جام میلز هندوستان (1348) نایب قهرمانی جام باشگاه های تهران (1349) نایب قهرمانی جام حذفی (1349) قهرمانی جام باشگاه های آسیا (1349) جام میلز هندوستان (1349) قهرمانی جام باشگاه های تهران (1350) قهرمانی جام دوستی (1351) نایب قهرمانی جام هندوستان (1351) قهرمانی جام اتحاد (1352) نایب قهرمانی جام تخت جمشید (1352) قهرمانی جام تخت جمشید (1353) قهرمانی جام حذفی کشوری (1356)
افتخارات ملی :
حضور در جام جهانی در سال 1354 قهرمانی در مسابقات جام ایران (1351) قهرمانی جام ملت های آسیا (1346) قهرمانی جام ملت های آسیا (1350) قهرمانی جام ملت های آسیا (1354)
افتخارات مربیگری :
قهرمانی جام آزادگان (1376) قهرمانی جام پرچم ترکمنستان (1376) نایب قهرمانی لیگ کشور (1377) نایب قهرمانی جام باشگاه های آسیا (1377)
این در حالیست که مربی گری تیم ملی ایران با این همه افتخار هرگز به وی واگذار نشده است... اما این مرد خوش قامت و خوش پوش فوتبال ایران که چند وقتی بدنبال بیماری سرطان با سرنوشت دست و پنجه نرم کرد و در بستر بیماری روزگار میگذراند، در عصر جمعه در حین تماشای آخرین دیدار تیم فوتبال استقلال در لیگ برتر در مقابل پاس همدان بدلیل وخامت شرایط بدنیاش ناگهان به كمــا رفت بطوریکه پس از انتقال به بیمارستان کسری تهران، پزشکان بخش ICU این بیمارستان در جهت خارج کردن از کما، مرحله جدیدی از تزریق دارو های ضد سرطان به ناصر حجازی را در دستور کار قرار دادند. از صبح شنبه با خونریزی مغزی حال او به وخامت گذاشت، سطح هوشیاریاش پایین آمده بود تا جایی که پزشکان مرگ مغزی او را تایید کرده بودند ولی از طریق دستگاه شوک مصنوعی هنوز نبضاش می زد و این یعنی حجازی هنوز پیش ماست. خانوادهاش بیتابی میکردند و اشک امانشان نمیداد و آتیلا حجازی، پسر ناصر حجازی اسطوره فوتبال کشورمان از علاقمندان به ورزش و همه مردم ایران خواست تا برای سلامتی پدرش دعا کنند. زندگینامه پرویز مظلومی
پرویز مظلومی بازیکن پیشین فوتبال و سرمربی فعلی باشگاه فوتبال استقلال تهران است.
بازی
مظلومی در جام تخت جمشید ۱۳۵۶ برای تیم تراکتورسازی نه گل و در جام تخت جمشید ۱۳۵۷ برای تیم تاج (استقلال کنونی) هفت گل زد. وی در سالهای حضور خود در استقلال مجموعا ۷۲ گل برای این تیم به ثمر رسانید. در پر تماشاچیترین بازی استقلال و پرسپولیس در سال ۱۳۶۲ در ورزشگاه آزادی که بیش از ۱۳۰ هزار نفر شاهد این دیدار بودند استقلال با تک گل پرویز مظلومی ۱-۰ به پیروزی رسید. مربیگری پرویز مظلومی به مدت ۹ سال دستیار منصور پورحیدری در استقلال بود. در سالهای بعد وی سرمربی تیمهای صنعت نفت آبادان، مس کرمان، صبای قم (در آن زمان نام باشگاه صباباتریبودهاست)، ابومسلم مشهد (در این سال عنوان بهترین تیم شهرستانی لیگ را کسب کرد)و استقلال اهواز بودهاست. ایشان در سال (۲۰۰۷)بازیهای غرب آسیا، به عنوان سرمربی در کنار آقاجانیان به هدایت تیم ب ایران پرداخت و این تیم را قهرمان جام غرب آسیا کرد. وی در لیگ هشتم (سال 87-88) به همراه تیم مس کرمان در رتبه ی سوم لیگ برتر ایران ایستاد و این تیم را روانه ی لیگ قهرمانان آسیا کرد. وی پس از چند هفته از شروع لیگ نهم از مس کرمان جدا شد و بعد از آن در مقطع کوتاهی نیز هدایت باشگاه ابومسلم مشهد را بهعهده داشت. او هماکنون سرمربی باشگاه استقلال تهران است. وی توانست با این تیم عنوان نایب قهرمانی دهمین دوره ی لیگ برتر ایران را کسب کند وی در 25 اسفند 1390 با تیم استقلال تهران موفق به کسب عنوان قهرمانی در جام حذفی شد . در تاریخ ۲۵ شهریور ۱۳۹۰ استقلال به سرمربیگری پرویز مظلومی موفق شد برای سومین بار متوالی پرسپولیس رقیب دیرینه اش را شکست دهد و مظلومی اولین مربی است که که به چنین رکوردی دست یافته است. گفتنی است که پرویز مظلومی این عنوان را ارتقاء داد تا چهار بازی پشت سر هم این تیم را شکست دهد آخرین بازی تیم استقلال با هدایت مظلومی توانست تیم پرسپولیس را 3 بر صفر شکست دهد تا محبوبیت او نزد هواداران اس اس بیش از پیش شود ... وی بعد از قهرمانی در جام حذفی 25 شهریور 1390 گفت : این جام را به اسطوره باشگاه استقلال یعنی ناصر خان حجازی تقدیم میکنم .. زندگینامه جواد زرینچه جـواد زرینچه 3 فــرزند دارد. نظرات شما عزیزان:
آخرین مطالب
پيوندها
![]() ![]() برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان ورزشی (استقلال و پرسپولیس)و آدرس abolfazil9927.LXB.irلینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد. نويسندگان
|
|||
![]() |